25 december was dé dag van de ondernemer. Onze dag dus.

Slechts weinigen van ons waren tijdens de kerstdagen aan het werk. Deze dagen zijn dagen waarop we écht tijd hebben voor ons gezin, onze familie, onze vrienden en kennissen. Dé tijd om weer bij te praten, over hetgeen waar iedereen mee bezig is. Een goed gesprek, wellicht een goed boek, maar zeker gezelligheid en een goede hap.

Het was ook het moment van reflectie. Wat heb ik gedaan, hoe heb ik het gedaan? Zijn mijn plannen uitgekomen? Heeft mijn bedrijf mij geleverd wat ik belangrijk vind? Wellicht geld, wellicht uitdaging, wellicht zelf kunnen beslissen? Hoeveel ervaringen heb ik van mijn bucketlist kunnen afstrepen?

We dachten klaar te zijn, maar graag daag ik je uit.

Oei. We hadden de bedrijfsbudgetten voor 2019 allemaal (bijna) rond en we dachten klaar te zijn, maar ik daag je graag uit.

Heb je de kerst gebruikt om je eigen doelen (je eigen budgetten) te overdenken? Zo niet, dan heb je nog steeds tijd een bucketlist te maken van alle dingen die je wilt doen. Samen met je partner, je kinderen, je vrienden en misschien gewoon helemaal alleen voor jezelf. Het is een fantastische taak om te doen. Het geeft je energie en zorgt voor visie.

Wil je jouw bucketlist gaan behalen, dan is het onvermijdelijk om na te denken over hoe je dat in 2019 gaat doen. Bedenk daarbij wat jouw bedrijf voor jou moet doen om jouw dromen waar te maken. Dat is wat wij bedoelen met 'laat de onderneming voor je werken'.

En mocht je daarna denken 'ik kan daar wel wat hulp bij gebruiken', weet dan dat je er niet alleen voor hoeft te staan. We staan voor je klaar. Juist om te borgen dat het dit jaar wel gaat gebeuren.

Om je voor de kerst van 2019 nu al te helpen (voor 2018 is het inmiddels te laat) vind je hierbij een bucketlist voor de kerst (van volgend jaar dus). Gebruik hem alleen als inspiratie en stop positieve energie in je eigen lijst. Je zal versteld staan hoe blij je daarvan wordt.

Mijn bucketlist voor kerst

  • Naar Santa Claus Village & Santa Park in Fins Lapland
  • Een sledetocht maken met rendieren (en een rendier aaien!)
  • Het Noorderlicht zien
  • In een ijsrestaurant eten
  • Zorgen dat het hele gezin meegaat

Voor 2019 zijn er ook belangrijke beslissingen gepland. Als ondernemer hoef je daar niet alleen voor te staan. In onderstaande whitepaper lees je waarom.

Wij wensen je een succesvol 2019!

Download de business case