"Ik zou wel willen dat we wat productiever zouden zijn", is een uitspraak die ik vaak hoor. Maar wat wensen we dan eigenlijk? Over het algemeen bedoelen we dat we meer output willen realiseren met dezelfde input. Meer werk gedaan krijgen in hetzelfde tijdsbestek.

Laten deze wens ontleden en beginnen bij het begin, namelijk bij het analyseren van je werk. Heb je vastgesteld wat het uiteindelijke doel is? Ga na of je werkzaamheden überhaupt bijdragen aan waar je naartoe wilt.

Niets is zo onzinnig als heel efficiënt dingen doen die je eigenlijk helemaal niet zou moeten doen - P. Drucker

Efficiencyslag

Wanneer je het doel hebt vastgesteld, ga je na of de manier waarop je je werkzaamheden uitvoert slim en efficiënt is. Met andere woorden: hoe bereik ik hetzelfde resultaat met minder inspanning of minder resources?

Meestal hebben we het dan over tijd en geld. Maar vergeet niet dat plezier in het werk in de huidige krappe arbeidsmarkt ook zeer belangrijk is.

Ook hier geldt: verzeker jezelf van een heldere visie. Besteed jouw tijd aan zaken die je helpen om die visie te realiseren. Past het niet in de visie, doe het dan ook niet. ‘Nee’ zeggen is ook een kunst. Peter Drucker schreef hier het volgende over: niets is zo onzinnig als heel efficiënt dingen doen die je eigenlijk helemaal niet zou moeten doen.

Meten = weten

Meet waar je de tijd aan besteedt. Zo krijg je inzicht in waar je tijd 'aan op gaat'.. Door de onnodige zaken te elimineren houd je tijd over en ben je efficiënter (zelfde resultaat, minder inspanning). Zorg er wel voor dat het meten geen doel op zich wordt. Houd het vooral werkbaar.

Hetzelfde gaat op voor geld. Maak inzichtelijk waar je je geld aan uitgeeft. Zorg voor maandelijks bijgewerkte (financiële) overzichten. Roep budgetten in het leven en zet de realiteit af tegen hetgeen je vooraf begroot hebt. Analyseer en verklaar de verschillen, zowel positief als negatief, en leer hiervan.

Leer van misstappen

Fouten maken mag, maar leer er wel van. Zoek uit wat er is gebeurd en hoe je dit een volgende keer voorkomt. Bespreek dit op een positieve en opbouwende manier met je medewerkers: het is uiteindelijk de bedoeling dat iedereen er beter van wordt.

…en van je medewerkers

Ga sowieso regelmatig het gesprek aan met je medewerkers. Je zal verbaasd staan over de hoeveelheid goede ideeën die zij hebben om een proces anders of slimmer aan te pakken. Zorg voor een veilige omgeving waarin medewerkers zich gehoord en gezien voelen. Hiermee verhoog je de medewerkersbetrokkenheid, het werkplezier en hun prestaties. Tevreden medewerkers zorgen op hun beurt weer voor tevreden klanten.

Ga met bovenstaande punten aan de slag en je zal zien dat je door de juiste dingen op de juiste manier te doen als bedrijf aanzienlijk productiever wordt en je uiteindelijk meer met minder realiseert.

Meer weten over ‘slimmer werken’? Neem contact met ons op. We plannen graag een (vrijblijvend) gesprek met je in.

Maak vrijblijvend kennis