Als ondernemer vertrouw je bij het verzekeren van je bedrijf en bedrijfsmiddelen tegen brand, diefstal en schade vaak op een tussenpersoon die je hierover adviseert. Deze moet erop toezien dat zijn klanten goed verzekerd zijn. Toch is deze tussenpersoon ook belanghebbend en niet geheel objectief.

Ons advies is om eens in de drie jaar een analyse te doen en alle risico’s te laten doorlichten door een onafhankelijke derde. Recente analyses bij mijn klanten hebben onder andere de volgende resultaten opgeleverd:

  • Premieverlagingen en daardoor substantiële premievoordelen;
  • Het goed bekijken van de kleine lettertjes (uitsluitingen) in de polissen, die nu net niet bij jouw bedrijf passen;
  • Aanpassingen in de pensioenverzekeringen van werknemers, waardoor een groot risico van de werkgever voorkomen werd;
  • Verzekeren van zaken waarvan de ondernemer dacht dat die gewoon verzekerd waren, bijvoorbeeld het onverzekerd rondrijden van WAM-plichtige voertuigen in het magazijn.

Al met al zijn de doorgelichte bedrijven na de analyse beter verzekerd tegen lagere kosten.

In mijn ogen verzeker je alleen de zaken die je zelf redelijkerwijs niet uit de normale bedrijfsvoering kunt afdekken.

De juiste zaken op de juiste manier afdekken

In mijn ogen verzeker je alleen de zaken die je zelf redelijkerwijs niet uit de normale bedrijfsvoering kunt afdekken. Dus grote schades, claims, etc. Want als je deze niet goed hebt afgedekt tegen de juiste polisvoorwaarden, dan kan het de ondergang van je bedrijf betekenen. En daarvoor ondernemen we nu net niet!

Niet alleen bij het verzekeren van je bedrijf biedt een analyse door een onafhankelijke derde uitkomst. Sta jij er tijdens andere belangrijke ondernemersbeslissingen alleen voor? Lees dan onderstaande whitepaper:

Download de business case