Wat doe je als je bedrijf heel hard groeit, maar jij het overzicht dreigt te verliezen en de druk niet meer aankan? Hoe kies je het juiste personeel als je dat nooit hebt gedaan en hoe kun je het beste werkzaamheden delegeren? Het bedrijf van MKB’ers Ellen en Serge van Zweep van Llanfarian Border Collies kampte met deze problemen en daarom schakelden zij hulp van buitenaf in. Het leverde hen meer winst, productiviteit en rust op.

Ellen en Serge zijn wereldkampioen, Europees kampioen en meervoudig Nederlands kampioen schapen drijven. Met hun honden en schapen organiseren zij workshops voor bedrijven. De vraag naar die workshops steeg en ineens kwamen zij om in het werk. De ondernemers waren daar niet op voorbereid. Zij moesten een nieuwe rol aannemen: die van werkgever. Er was een schapendrijver nodig en iemand die de administratie op zich nam. Een omslag die voor veel stress en onzekerheid zorgde, want hoe stuur je mensen aan als je daar geen kaas van gegeten hebt? 

EllenSergeWK2014Schotland_webklein.jpg

Ellen en Serge zaten met de handen in het haar. “Er moest hoe dan ook wat gebeuren, want we konden niet op de oude weg doorgaan. Het werk groeide ons boven het hoofd. Tegelijkertijd vonden we het doodeng om nieuwe mensen aan te nemen. Als er niets zou veranderen zou dat ons bedrijf fataal worden. We zaten echt in de puree,” weet Ellen.

Er moest hoe dan ook wat gebeuren, want we konden niet op de oude weg doorgaan.

Bij een netwerkbijeenkomst van BNI (Business Network International) ontmoetten zij Tijnis Verhoeff van Thexton Armstrong Verhoeff. “Hij bood ons een eerste gratis sessie aan. In drie uur tijd heeft hij ons bedrijf onder de loep genomen en een hoop tips gegeven. Na die fijne eerste ontmoeting besloten we met hem in zee te gaan,” vertelt Ellen.

Tijnis lichtte het hele bedrijf door om te zien waar efficiënter gewerkt kon worden en waar winst te behalen was. Dat leverden de ondernemers inzicht in de bedrijfsvoering op.. Hij hielp Ellen en Serge bij de werving van personeel en leerde hen het belang van voortgangsgesprekken. "Het bleek dat ik teveel hooi op mijn vork nam. Ik deed veel zelf en delegeerde weinig. Door taken uit handen te geven, kreeg ik meer tijd. Het leuke is dat klussen waar ik altijd tegenop zag nu door iemand gedaan worden die dat juist erg tof vindt. Het personeel voelt zich uitgedaagd en wij hebben meer rust.”

Door taken uit handen te geven, kreeg ik meer rust.

 

Het stel heeft geen seconde spijt van hun beslissing om met Tijnis samen te werken. “Hij heeft ons uit de brand geholpen. Zijn hulp is van onschatbare waarde geweest. Ik heb nu een heel andere mindset. Vroeger zou ik zo drie uur tijd uittrekken om te zien of ik iets met een klant met weinig geld kon regelen. Dankzij Tijnis heb ik scherp wat ik beter niet kan doen. Waarvoor ik vroeger drie uur uittrok, kan nu in drie minuten afgehandeld worden. Als het ons bedrijf niet ten goede komt, doen we het niet. Daarnaast staat hij dag en nacht voor ons klaar en is hij heel betrokken.”

Tijnis wierp zich op als coach, sparringpartner en adviseur. Elke sessie krijgen Ellen en Serge huiswerk mee. “In overleg met je coach stel je een takenlijst - en de daarbij behorende deadlines op. Er wordt veel van je verwacht en je moet het ook echt zelf doen. Uiteindelijk levert dat meer winst, productiviteit en rust op,” weet Ellen.

  

Waarvoor ik vroeger drie uur uittrok, kan nu in drie minuten afgehandeld worden.

 

Schapen drijven is een mooie metafoor voor leiderschap, stelt Ellen: “Je kunt niet zomaar een hond uit zijn hok halen en hem opdragen de schapen in het gareel te houden. Voordat het zover is, moet er een vertrouwensband ontstaan. De Border Collie moet met je willen samenwerken en weten wat hij moet doen. Daarnaast moet de hond ook autoriteit uitstralen, want anders komen de schapen niet in beweging. Zo werkt het in het bedrijfsleven ook. Als directeur moet je je personeel motiveren en duidelijk maken wat er van hen verwacht wordt. Dat moet je leren. Je wordt niet zomaar een topondernemer.”

schaap.jpg

Ellen wil ondernemers die overwegen om hulp in te schakelen een tip geven: “Doe het! Durf in jezelf te investeren en stappen te zetten. Het vereist lef om dit te doen, maar de kennis en ervaring die je ervoor terugkrijgt zijn onbetaalbaar!”

Maak vrijblijvend kennis