Regeren is vooruitkijken. Wanneer stond jij voor het laatst stil bij de vraag: wat is mijn langetermijnvisie? In deze blog geef ik je vijf tips om jouw stip aan de horizon helderder te krijgen.

1. Bepaal jouw eigen termijn

Heeft jouw langetermijnvisie betrekking op 5 jaar of 10 jaar? Denk je tot aan je pensioen of tot aan je volgende verjaardag? Bepaal een termijn die goed voelt voor jou, en deel deze eventueel op aan de hand van mijlpalen.

2. Vind betekenis in je onderneming

Wat geeft jou de energie om je onderneming te leiden? Het is iets dat je diep in je hart wilt bereiken. Maar wat is het? En wat is het nachtmerriescenario dat je het liefst vermijdt? Schrijf het eens op. Houd bijvoorbeeld eens een maand een dagboekje bij. Het zal in het begin moeite kosten, maar pas op: het werkt verslavend!

3. Luister naar anderen

De mensen die je dierbaar zijn, geven vaak de meest waardevolle adviezen. Zij durven je tegengas te geven. Waardeer je dit of voel je je aangevallen? Koester deze kosteloze feedback en geef het een plek in je eigen ontwikkeling.

4. Niet kiezen is ook kiezen

Als het goed is, ben je ondernemer geworden om van je hobby je beroep te maken. Om niet door anderen verteld te worden wat je moet doen. Daar schuilt meteen het gevaar: je verliest andere belangrijke zaken mogelijk uit het oog. Je partner, je familie, je vrienden, je hobby’s en andere liefhebberijen. Wees je daar op tijd van bewust om de juiste keuzes te kunnen maken. Niet kiezen is immers ook kiezen.

5. Kijk ook eens achterom

De tijd vliegt. Als je terugkijkt op de afgelopen 20 jaar, wat is er dan veranderd? Waar ben je het meest trots op? Het antwoord op die vraag is belangrijk bij het finetunen van je stip aan de horizon. Immers: hetgeen waar je het meest trots op bent, is vaak ook hetgeen dat jou de meeste voldoening geeft. En daar gaat het uiteindelijk om.

De adviseurs van Thexton Armstrong luisteren graag naar jou om je langetermijnvisie helder te krijgen. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Het hoeft niet. Het mag.

Wij publiceren regelmatig e-books en whitepapers over diverse onderwerpen die relevant zijn voor jou als mkb-ondernemer. Benieuwd? Kijk dan op onze Downloads & Resources-pagina. Wil je meer weten over capaciteitsplanning, maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.