Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar vernieuwing en verbetering van jouw producten en diensten. Heb je daarbij weleens naar de mogelijkheden voor subsidie gekeken?

Innovatie. We zien het overal om ons heen. Of het nu gaat over duurzaamheid, klimaatverandering, energie, digitalisering, 3D-printen en ga zo maar door. Jouw organisatie is in dit geheel geen uitzondering.

Uiteraard speel je zo goed mogelijk in op deze bewegingen door veranderingen door te voeren binnen je bedrijf – soms grote, soms kleine. Kleine veranderingen zijn prima te overzien. Maar vaker gaat het over grotere vraagstukken waar onderzoek en kennis voor nodig is.

Subsidiemogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om de kennis binnen je organisatie te vergroten. Bijvoorbeeld door het aannemen van deskundig personeel, het opleiden van je eigen mensen of door een externe adviseur in te schakelen. Vaak wordt hierbij geen rekening gehouden met stimuleringsregelingen: subsidies en fiscale regelingen die bedoeld zijn om bedrijven te steunen in het doorvoeren van veranderingen.

Het verkrijgen van een subsidie hoeft niet de doorslaggevende factor te zijn, maar kan wel net dat steuntje in de rug geven. Voor het drukken van kosten en het verlagen van eventuele risico’s. Voornamelijk projecten met thema’s als scholing, duurzaamheid en innovatie zijn kanshebbers voor een subsidie.

Regelingen voor ondernemers

In Nederland heb je als ondernemer toegang tot een groot aantal subsidieregelingen. De meeste ondernemers realiseren zich niet dat ze daarvoor in aanmerking kunnen komen. Daardoor blijven kansen liggen.

Met subsidies stimuleren de verstrekkers (de Europese Unie, Nederlandse overheid, provincies en gemeenten) innovatie, duurzaamheid en vooruitstrevend ondernemerschap. Door hiervan gebruik te maken kunnen nieuwe activiteiten sneller worden opgestart, bestaande activiteiten verbeterd worden en ongewenste activiteiten (eerder) gestopt worden.

Door het grote aantal regelingen is de kans groot dat ook jouw onderneming in aanmerking komt voor een subsidie.

Zo laat je geen kansen liggen

Waar te beginnen? Waar heb je als ondernemer recht op? Is het niet te ingewikkeld en teveel administratieve rompslomp? Al deze vragen zijn zeker niet onterecht en kan een subsidieadviseur uitstekend beantwoorden.

Een subsidieadviseur kan uitzoeken of jouw idee binnen een subsidieregeling valt en met welke voorwaarden en deadlines je daarbij rekening moet houden. Vanuit Thexton Armstrong werken we regelmatig samen met PNO subsidie-intermediairs. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn?

Wil je een gesprek over de toekomst van jouw bedrijf? Neem dan contact op met een adviseur van Thexton Armstrong bij jou in de buurt. We komen graag een keer langs om je persoonlijke en zakelijke doelen te bespreken.