Onlangs sprak ik een succesvolle mkb’er in mijn regio, wiens bedrijf zich enorm ontwikkelt. Meer omzet, meer mensen, meer marge maar ook: minder werken. Een gevoel van gedeelde trots kwam in me op: ik had hem daar toch mooi even mee geholpen. “Mag ik een kritische opmerking naar jou maken, Jacques?”

Ontwakend uit mijn tevredenheid kwam deze vraag totaal onverwachts. Natuurlijk sta ik daar voor open. Niet wetende dat zijn volgende woorden zouden inslaan als een bom:

"Wij zijn onze samenwerking gestart omdat ik een persoonlijke klik met je had (en heb) en omdat ik pijn in mijn organisatie en bij mijzelf voelde. De breedte van alle dingen die je voor mij zou kunnen doen, gaven mij het gevoel dat iets daarvan mij wel zou kunnen helpen. Eigenlijk een rare reden om te starten. Ik denk dat je daar wat aan moet doen."

Trusted advisor

Ik schrok. Als trusted advisor bleek ik niets meer dan een vangnet. Een schot hagel. Onze samenwerking kwam niet tot stand door een gerichte keuze maar vanuit een defensieve en op toevalligheden berustende toekomstverwachting.

"Hé. Kop op: je hebt mij enorm geholpen. Je kijkt alsof je een naar bericht ontvangen hebt." Mijn blik zal ongetwijfeld vragen hebben opgeroepen, nu wetende dat zijn onderliggende boodschap juist zoveel moois inhield.

Anders werken

Hij vervolgt zijn pleidooi door het noemen van verschillende verbeterprojecten waarmee wij onze potentiële klanten helpen hun ondernemerschap en onderneming te verbeteren:

"Liquiditeit, debiteurenbeheer, HRM, herfinanciering, voorraadoptimalisatie, vaststelling van verkoopprijzen, opleidingsplannen, AVG, winstlekkage... Moet ik nog even doorgaan? Voor al deze issues kan ik specialisten inhuren. Die lossen het voor mij op, sturen een rekening en zijn weer weg. Wat jij gedaan hebt is mij te helpen om, samen met mijn team, gestructureerde stappen te nemen om zo het volgende bedrijfsniveau te bereiken. Zowel voor mijzelf als voor de onderneming."

"Dat gaat veel verder dan het individueel oplossen van de onderliggende problemen of uitdagingen. Het heeft voor mij duidelijk gemaakt dat een volgende stap nodig was, en dat ik deze niet alleen kon zetten. Dat feit gaf mij rust en daadkracht om dingen anders aan te pakken en te organiseren. Niet alleen maar meer en langer werken. Nee, anders werken. Ik weet nu dat dit de enige manier was om mijn volgende stap te zetten."

Een mooi vak

Beduusd en ontroerd. Dat was en ben ik door de wijze woorden van deze mkb-ondernemer. De man die ik mocht helpen en die nu mij vertelt wat ik gedaan heb. Ik heb een mooi vak.

Thexton Armstrong brengt mkb-ondernemers naar het volgende niveau. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende bak koffie met mij of een van mijn collega's.

Maak vrijblijvend kennis