Je kunt het je bijna niet voorstellen: Ajax, dat bewust zonder coach aan de competitie deelneemt. Bijna iedereen zal dat als ‘gek’ bestempelen. Want wie bepaalt dan de wedstrijdtactiek of de opstelling? En wie ondersteunt de persoonlijke ontwikkeling van spelers?

In de praktijk werkt iedere sportploeg met een coach, die als niet-deelnemer een onmisbare bijdrage levert aan het spel. In het bedrijfsleven wordt nogal eens de vergelijking gemaakt met topsport. Toch zien we dat mkb-bedrijven 'de wedstrijd' nogal eens zonder coach spelen.

Op zich een vreemde gang van zaken. Een externe bedrijfsadviseur kan namelijk veel toegevoegde waarde leveren aan een onderneming. Deze waarde wordt groter naarmate het contact tussen de ondernemer (of de onderneming) en de externe coach intensiveert.

De rol van een coach

De coach is van toegevoegde waarde door:

  • De vinger op de zere plek te leggen in zaken die helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Als buitenstaander ziet de bedrijfsadviseur dit veel sneller dan de directeur/leidinggevende/medewerker.
  • Kennis en expertise mee te brengen, waarmee de onderneming zich verder kan ontwikkelen.
  • Een sparringpartner te zijn.
  • Een netwerk in te brengen waar de onderneming naar behoefte gebruik van kan maken.

Ondernemers: je hoeft niet alles zelf te weten. Als je openstaat voor de mening van een ander, kan dit wel eens zeer waardevol zijn. Voor jou persoonlijk, voor je bedrijf en voor je medewerkers. Lees hier de whitepaper 'Ondernemer: je hoeft er niet alleen voor te staan'.

Download de business case

Meer weten over de mogelijkheden van een coach? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kopje koffie!

Maak vrijblijvend kennis