Je bent als ondernemer altijd bezig met het hier en nu, en misschien denk je na over wat er morgen of volgende week gaat gebeuren. Maar af en toe vereisen zaken een visie voor de langere termijn. Waar begin je dan? Je bent ondernemer, het bedrijf is van jou, dus begin bij jezelf!

Een visie is nodig wanneer je met een collega zit na te denken over een begroting en bedrijfsplan voor volgend jaar. Of wanneer je een investeringsplan moet samenstellen voor de bank.

Waarom werk je soms tot 60 uur per week in/aan jouw onderneming? Om rijk te worden?

Wellicht denkt je dat beginnen bij jezelf dan egoïstisch is, maar dat is helemaal niet zo. Het helpt je juist om je eigen drijfveer uit te zoeken – we willen immers allemaal gemotiveerd werken. Waarom werk je soms tot 60 uur per week in/aan jouw onderneming? Om rijk te worden?

De meeste ondernemers die ik tegenkom zeggen van niet. Zij willen wel genoeg verdienen om van het leven te kunnen genieten, maar meer hoeft niet. Ze zijn ondernemer geworden om andere, persoonlijkere redenen.

Dromen en enthousiasme

Als je weet waar je zelf over 5 jaar wilt staan, kan je jouw bedrijf zo organiseren dat het gericht is op het bereiken van die droom. Dat motiveert je. Je wordt enthousiast, dat straal je uit en zo worden medewerkers gemotiveerd. Enthousiasme is een van de beste motivators ooit.

Als je niet bij jezelf begint, loop je het risico dat anderen een (te) grote invloed hebben op jouw bedrijf. Het resultaat is dat je bedrijf de focus verliest en wordt aangestuurd volgens de soms conflicterende doelstellingen van anderen.

Persoonlijke visie begint bij jezelf

Als je een privépartner hebt, kan je ook samen nadenken over waar jullie willen zijn over 3 tot 5 jaar. Neem de tijd om hier goed na te denken en zet je persoonlijke visie op papier. Het hoeft niet perfect te zijn: een visie kun je altijd verfijnen of waar nodig bijstellen.

Houd jouw visie bij de hand en vraag jezelf bij moeilijke beslissingen af: “draagt dit iets bij aan mijn persoonlijke visie of niet?”. Zo stel je jouw bedrijf in dienst van het behalen van jullie droom en succes. Jouw persoonlijke succes begint bij jezelf!

Niet alleen

Wil je ook een persoonlijke visie samenstellen, maar weet je niet precies hoe? Als ondernemer hoef je er niet alleen voor te staan. Zoals Ronald Meerman van Uitzendbureau Flevoland65Plus (provincie Flevoland). In onderstaand interview vertelt hij over zijn ervaringen met onze persoonlijke aanpak.

In onze whitepaper over dit onderwerp lees je wat Thexton Armstrong voor jou en je bedrijf kan betekenen.

Download de business case