We hebben allemaal weleens gehoord van 'Remi alleen op de wereld', het boek van Hector Malot uit 1878.

Remi start vanuit een moeilijke startpositie, maar bloeit op met hulp van anderen en vanuit zijn eigen positiviteit en doorzettingsvermogen. Het is mooi om te zien dat samenwerken werkt. Wat zou er gebeurd zijn zonder de hulp van zijn surrogaatmoeder? We zullen het nooit weten, maar positief zag het er niet uit.

Voel u zich ook wel eens Remi?

Als MKB-ondernemer bent u een duizendpoot. Vakman binnen uw vak, uw passie. Maar tegelijkertijd bent u ook manager innovatie, manager debiteurenbeheer, manager personeel en organisatie, manager van de boekhouding en ga zo maar door.

U bent tegelijkertijd manager innovatie, manager debiteurenbeheer, manager personeel en organisatie, manager van de boekhouding en ga zo maar door.

Wist u dat in Nederland meer dan 300.000 MKB-ondernemers (2-50 medewerkers) zich regelmatig Remi voelen? We zijn allemaal ondernemers die zich verantwoordelijk voelen en zijn voor ons eigen bedrijf. We zijn ondernemers die alles moeten kunnen en kennen. En dat doen we ook, gewoon omdat het moet.

Sommige taken kosten meer moeite en energie dan andere

Ook u hebt taken. Taken binnen uw bedrijf die u oppakt omdat niemand anders dat doet, omdat (u denkt dat) u niemand anders hebt die het voor u kan oppakken. Niet al die taken vindt u leuk, uitdagend of anderszins interessant. Het kost moeite en energie. Is het u weleens opgevallen dat de taken die u als vakman binnen uw bedrijf oppakt u energie geven in plaats van energie kosten? Vaak taken en werkzaamheden die u uniek maken en de reden waarom u uw bedrijf gestart bent. Dit zijn de taken die u met plezier doet en waar u honderd procent zeker van weet dat u ze goed doet. Te vaak hoor ik van ondernemers dat ze deze taken in de avond doen, als iedereen weg is. "Want het is leuk, het is mijn vak en dat wil ik niet missen."

's Avonds kan ik het snel en goed doen, want overdag heb ik geen tijd.

Besteedt u tijd aan de goede dingen?

Is het u wel eens opgevallen dat de tijd en energie die u besteedt aan andere zaken dan uw kerntaken niet in verhouding staan met uw toegevoegde waarde als vakman? Dat u eigenlijk niet de goede dingen doet, maar dat u zich concentreert op de dingen goed doen?

Focus op uw vakmanschap

Mijn vraag aan u als ondernemer is dan vaak: "Waarom concentreert u zich niet op uw kerntaken als vakman?" Het antwoord is evenzo vaak eenvoudig. "De randzaken kosten mij zoveel tijd omdat het eigenlijk niet mijn ‘ding’ is. Maar het moet gebeuren en het moet goed gebeuren."

Het gesprek wat dan volgt is altijd goed en is altijd opbouwend. Het blijkt dat het spiegelen en structuur brengen in al deze taken heel snel, veel verlichting brengt. U moet het vaak alleen doen. Het team is er nog niet aan toe, de accountant heeft nog 150 andere belangrijke klanten, de partner thuis heeft wel wensen, maar vaak geen oplossingen.

Dat noemen we dus: Remi alleen op de ondernemerswereld.

Wij helpen u met structuur

Thexton Armstrong helpt u graag om structuur te brengen in uw bedrijf. Samen spiegelen en werken, om op basis van ons unieke winstlekkagemodel uw bedrijf stapje voor stapje minder afhankelijk maken van uw inzet en uren. We gaan samen zorgen dat de onderneming 'voor u werkt’ en niet andersom.

Stelt u zich eens voor: echt tijd hebben om bezig te zijn met dat waar u zo goed in bent!

En u nooit meer 'Remi' te voelen!

Doe de winstlekkage quiz