De meeste familiebedrijven hebben de crisis beter overleefd vergeleken met het gewone MKB. De waarde van familiebedrijven wordt namelijk steeds duidelijker. De achilleshiel blijkt vaak de opvolging, maar als een bedrijf de derde generatie overleeft blijft het doorgaans lang bestaan.

Lotte Span is de vijfde generatie in het schildersbedrijf Span BV en vertelt: "Familiebedrijven zijn weer hip! Tien jaar geleden hadden familiebedrijven nog een suf en behoudend imago."

Lotte SpanOp dit moment is Lotte (26) in loondienst als bedrijfsleider van één van de twee Span-bedrijven (opgedeeld in een meesterschildersbedrijf en industriële spuiterij). Lotte leidt sinds 2015 het schildersbedrijf, dat toen nog volop in crisis verkeerde. Tegenwoordig is het weer een gezonde tak in het bedrijf en komt voor Lotte langzamerhand het moment dichterbij dat ze het gesprek aangaat met haar vader over haar formele toetreding.

Ik wilde graag weten hoe ze de beginstappen zette in het familiebedrijf Span BV en vroeg haar ernaar in een gesprek.

Vroeg beginnen en projecten oppakken

"Als klein meisje liep ik al rond in ons bedrijf. Een keer de werkplaats vegen voor een zakcentje, vakantieklussen doen. Vanaf mijn zeventiende heb ik tijdens mijn studies Bouwtechnische Bedrijfskunde (HBO) en Business Administration O&MC (RUG) bijbaantjes gehad op het bedrijf. Interesse tonen en dingen doen, dat is belangrijk. Langzamerhand ging ik grotere projecten doen, bijvoorbeeld het beleid Gevaarlijke Stoffen."

Interesse tonen en dingen doen, dat is belangrijk.

De ruimte nemen die ik krijg en nog wat meer

"Mijn vader geeft me ruimte, levert commentaar als ik er om vraag en soms als ik het niet vraag. Ik doe wat met die ruimte en ga er actief mee aan de slag. Mijn vader neemt een mentorrol in, zoals nu bij de verdubbeling van de oppervlakte van het bedrijfspand. Ik loop mee, discussieer mee en kijk wat en hoe mijn vader zaken doet."

Omarm de missie van het bedrijf.

"Ik wil graag mooie dingen maken, functioneel en fraai. Hoe meer divers, hoe beter! En toevallig past dat prima in onze missie en wat we ook daadwerkelijk doen."

Ik erger me niet aan alle ogen die op me gericht zijn

"Als dochter van de baas kijkt vanzelfsprekend iedereen naar mij. Dat is natuurlijk en heel soms een last. Als vrouw in een mannenwereld moet ik me elke keer weer bewijzen in een nieuwe groep. In een cursus, bij acquisitiegesprekken, tijdens netwerkgesprekken. Ik neem tegenwoordig geen man meer mee, dat helpt. Het leuke is dat ik natuurlijk goed zichtbaar ben. Verder houd ik van de functie van spin-in-het-web. Ik heb nu een groep schilders opgeleid die kunnen communiceren. En dat alles bij elkaar levert veel op!"

Als dochter van de baas kijkt vanzelfsprekend iedereen naar mij. Dat is natuurlijk en heel soms een last.

Ik heb een mentor die het bedrijf kent

"Een paar keer per jaar spreek ik met een externe bedrijfsadviseur, daar groei ik van. Net zoals natuurlijk van het netwerken met collega-ondernemers, maar ook met jonge ondernemers in andere familiebedrijven."

Aan het einde van ons gesprek zegt ze, als antwoord op de vraag of we een belangrijk punt hebben overgeslagen: "Ik heb totaal geen scheiding tussen zakelijk en privé. Dat vind ik eigenlijk wel bijzonder. Ik heb een erg leuke hobby en toevallig word ik er ook voor betaald. Het aantal uren dat ik er nu mee bezig ben, past mij en mijn partner. Het voelt als vrijheid!"

Maak uw bedrijf klaar voor de toekomst

Bent u net als Lotte geïnteresseerd in de kracht van een persoonlijke bedrijfsadviseur? Download dan ons gratis e-book 'Ondernemer: u hoeft er niet alleen voor te staan'. 

New Call-to-action