Namens alle Thexton Armstrong adviseurs wensen we u een prachtig, succesvol jaar in een zeer goede gezondheid toe!

Gun uzelf en uw organisatie deze zeven goede voornemens!

U heeft de kerstdagen zojuist achter de rug. Wat voor sommigen een heerlijk feest is met familie en vrienden, is voor anderen een stressvolle periode om zo snel mogelijk door te komen. U moest jongleren met bezoeken aan ouders en schoonouders, het uitdelen van kerstpakketten aan uw medewerkers en verplichte kerstvieringen met de onvermijdelijke afsluitingsborrels. En dat terwijl de bekende eindejaarsdrukte u van alle kanten aanvloog: denk hierbij aan de zakelijke jaarafsluiting, voorraadtellingen, het op tijd afronden van orders en het bewerkstelligen van een voldoende personeelsbezetting in de vakantie. Best wel een stressvolle periode dus!

U moest jongleren met bezoeken aan familie, het uitdelen van kerstpakketten aan uw medewerkers en verplichte kerstvieringen. 

Tijd voor uzelf

Het wordt tijd dat u uzelf in deze periode ook een mooi presentje gunt; of de cadeautjes onder de kerstboom nou een succes waren of niet. Met de volgende zeven goede voornemens maakt u er een topjaar van voor uzelf en uw bedrijf. U zult deze geschenken alleen wel vooral aan uzelf cadeau moeten doen.

Ga terug naar de basis: waarom bent u ooit begonnen met wat u doet?

  1. Een vernieuwde passie voor het ondernemerschap.

Aan deze toverdrank kan geen concurrent of ontevreden medewerker afbreuk doen. Hernieuw uw energie om vol aan de bak te gaan voor uw onderneming. Ga terug naar de basis: waarom bent u ooit begonnen met wat u doet? Wat heeft u en uw bedrijfsvoering eerder tot grote hoogte gebracht? Oftewel: maak ondernemen weer leuk voor uzelf!

  1. Een nieuwe dosis onderscheidend vermogen

Creëer iets wat niemand anders in uw omgeving heeft. Iets waar uw concurrenten jaloers naar kijken en waarvan ze nooit helemaal begrijpen hoe u en uw team het voor elkaar boksen. Vraag uzelf daarbij af welke ideeën u nog in de wacht heeft staan om uw voorsprong uit te bouwen. Zet bovendien in op de kennis van u en uw team, met de overtuiging dat jullie precies weten wat de klanten willen.

  1. Formuleer een scherpe strategie waar u jaren mee vooruit kunt gaan

Gebruik uw strategie als een wegwijzer waar iedereen in uw organisatie mee uit de voeten kan. Formuleer deze zo kraakhelder, dat het voelt alsof besluiten vanzelf genomen worden. Zorg dat u het zelf daarbij goed weet over te brengen op uw team.

  1. Een bedrijfscultuur die het gedrag van al uw medewerkers stuurt

Hoe zou u willen dat uw team met elkaar en met uw klanten omgaat? Probeer dat te verwoorden voor uzelf om dit vervolgens over te brengen aan uw team. Wanneer u dit voor uzelf onder woorden brengt, dan kunt u hier beter draagvlak voor creëren bij uw personeel.

  1. Wees de werkgever die u zelf zou willen hebben

Wilt u een team met gedreven managers en medewerkers, die weten wat de doelen van de organisatie zijn en zelfstandig aan u vertellen hoe de zaken lopen als er van afgeweken wordt? Zorg dan dat ze altijd op de hoogte zijn van dát wat u van hen verwacht. Stel uzelf daarbij de vraag: als u een baas zou hebben, hoe zou u willen dat die zich gedroeg? En: wat kan u uzelf meegeven om dichter bij dat ideaal te komen?

  1. Haal bruikbare inzichten uit uw informatiestromen

Maak uw informatiestromen inzichtelijk, zodat u te allen tijden de juiste besluiten neemt. Dat betekent dat u zowel commercieel als operationeel kijkt waar winst wordt behaald en waar het weglekt. Zo kunt u tijdig bijsturing geven als dat nodig is.

  1. Een gezonde balans tussen werk en privé

Misschien klinkt het als een cliché, maar daardoor is de uitspraak niet minder waardevol. Geef uzelf de kans om goed na te denken over wat uzelf wil in het leven en waar u heen wilt in de toekomst. Merkt u dat uw professionele en privéleven hierbij niet in balans zijn? Geef uzelf dan het doel mee om dit in 2018 wel recht te gaan zetten.

U hoeft er niet alleen voor te staan

Wat geeft u mee aan uw medewerkers voor het nieuwe jaar? Ten eerste de verantwoordelijkheid en het vertrouwen om doelen naar eigen inzicht te realiseren. En dat hoeft u niet alleen te doen. Als persoonlijk bedrijfsadviseur helpt Thexton Armstrong u en uw team graag om 2018 tot een topjaar te maken.

New Call-to-action