Ondanks het feit dat nagenoeg alle ondernemers willen groeien, slaagt maar een deel hier werkelijk in. Wat doen die andere ondernemers precies verkeerd? Hieronder lees je 5 manieren waarop het in ieder geval NIET lukt om te groeien.

  1. Doe precies hetzelfde als collega-ondernemers

Door je omgeving te nemen als referentiepunt en precies hetzelfde te doen als collegabedrijven in jouw branche, is het resultaat voorspelbaar en loop je weinig risico. Je blijft comfortabel met de werkzaamheden die je beheerst, zonder verrassingen waar je op moet reageren.

  1. Als leider bepaal alleen jij de koers van jouw organisatie

Je bent bekend met alle ins en outs in je branche en door je kennis en ervaring kan eigenlijk niemand anders dan jij bepalen waar je bedrijf naar toe moet. Medewerkers willen hier ook niet over meedenken en missen tevens de competentie hiervoor. Althans, dat is jouw overtuiging. Alleen door krachtig leiderschap schep je duidelijkheid en weten jouw medewerkers waar ze aan toe zijn.

  1. Je Bent de spil waar alles om draait in je organisatie

Bij alle beslissingen ben je betrokken. Als leider bepaal jij wat je medewerkers moeten doen. Dit kan ook niet anders, want de verantwoordelijkheid ligt alleen bij jou, als eigenaar. Op deze manier creëer je een veilige plek waar je medewerkers hun werk kunnen doen en niet worden afgeleid door allerlei randzaken waar ze niks mee te maken hebben.

  1. Direct en hard ingrijpen als er fouten worden gemaakt

Je bent ervan overtuigd dat je hard moet optreden als er fouten worden gemaakt. Door publiekelijk een medewerker aan te spreken op de fouten die hij of zij heeft gemaakt, voorkom je herhaling. Het spreekwoord is niet voor niks "een gewaarschuwd mens telt voor twee". Op deze manier handhaaf je de discipline binnen jouw organisatie.

  1. Niet meegaan met hypes en trends

Je bent gericht op jouw bedrijf en volop bezig met wat er van dag tot dag moet gebeuren. Tijd om je bezig te houden met hypes en trends heb je niet en waarom zou je? Als het echt interessant wordt, hoor je het wel van klanten en kun je altijd nog reageren.

Ik hoop natuurlijk dat jij je vooral NIET herkent in bovenstaande scenario’s. Kies je om gezond te groeien en zoek je een partner die je daar bij kan helpen? Maak dan een afspraak met de persoonlijke bedrijfscoach van Thexton Armstrong bij jou in de buurt.

Alvast benieuwd naar een aantal échte groeitips? Download dan het e-book 'Mijn omzet groeit. Waarom mijn banksaldo niet?'

New Call-to-action

In onderstaande video vertellen Michiel van de Watering en Benny Schulte (Senior Franchisepartners) over hun rol binnen Thexton Armstrong.